Fegyverágyazat gyártás a Pedersoli cégnél

A Pedersoli cég termékeit jól ismerhetik vásárlóink: rendre érmeket nyernek velük országos és nemzetközi versenyeken, használják őket vadászok, hagyományőrzők, keresik őket a gyűjtők. Most viszont azt is megmutatjuk, hogyan jut el a hasábfa addig, hogy egy kiváló minőségű fegyver ágyazata legyen.

 

Ismerje meg a folyamatot – ha szereti a szépet, nem fog unatkozni!

 


 

 

 

Tervezés (Designing)

A cég nagy hangsúlyt fektet arra, hogy fegyvereinek minden alkatrésze lehetőleg csereszabatos legyen. Nem kivétel ez alól az ágyazás sem, ezért minden fa alkatrész formáját a legapróbb részletekig megtervezik CAD programokkal. A fa részek durva megmunkálása CNC vezérlésű gépeken történik – ahogy a fém részek is -, így biztosítható az alkatrészek cserélhetősége.

 

A nyersanyag (Raw material)

A gyár 5-6 cm vastagságú nyers fa deszkaként vásárolja meg a faanyagot. Egy-egy tábla 60-70 cm széles és nagyjából 2 m hosszú. A fa – elsősorban amerikai dió – Észak-Amerikából érkezik. A gyár udvarán úgy tárolják, hogy a levegő szabadon átjárhasson a lapok közt, ezzel segítve a faanyag száradását. Itt 4-6 hónapot tölt a nyersanyag.

 

Vágás (Cutting)

A vágó műhely a raktárak mellett helyezkedik el. Az itt dolgozó kollégának nincs más feladata, minthogy fődarabokba vágja a nyers deszkát. Ilyenkor körültekintően kell eljárnia. A legfontosabb, hogy a szálirány megfelelő legyen, mert csak ebben az esetben lesz tartós a fa, ebben az esetben fogja kibírni a lövések igénybevételét a nyaknál. További szempont, hogy a lehető legkevesebb menjen veszendőbe a faanyagból, a jó faanyag ugyanis igen drága. Külön figyelnie kell arra, hogy a csomókat ki lehessen kerülni. A csomók melletti részek azonban igen értékesek, ezek adják a legszebb mintázatokat sokszor. A fegyverformára már távolról hasonlító levágott lapok további 4-6 hónapot töltenek a raktárban, hogy tovább száradjanak.

 

A munka durva részét láncfűrésszel, a finomabbját szalagfűrésszel végzik.

 

Szárítás (Drying)

 A megmunkálás előtt a fa nedvességtartalmát 6-8%-ra kell csökkenteni. Ezt egy különleges sütőben végzik, mely 2-300 ágyazás befogadására képes. A szárítás előtt a fa két végét viaszba mártják, mely védi az anyagot a hasadástól. Maga a szárítási folyamat 7-8 napot vesz igénybe. Az ezen átesett munkadarab ismét raktárba kerül. Ilyen állapotban nagyjából egy évnyi készletet halmoz fel folyamatosan a cég. Ebben a fázisban sorolják a mintázat szépsége szerint kategóriákba a nyersanyagot: a legszebb mintázatú darabokat luxus kivitelű fegyverekhez használják fel.

 

A másoló eszterga (Turning)

A fegyveragy tényleges kialakítása másolóesztergán kezdődik. A mintadarabot üvegszálas anyagból készítik el, s a gép egyszerre négy munkadarabon dolgozik. A további befoghatóság érdekében a leendő ágyazás torkolat felőlim részét szögletesre hagyják. Ezt csak az utolsó megmunkálási fázisban CNC vezérelt maróval alakítják majd formára.

 

A maró (Milling)

A gyár három CNC vezérlet marót működtet. A modern szerkezetek egyszerre több szerszám befogására képesek és revolver-szerű fejben automatikusan váltogatják a program által szükségesnek ítélt fejeket. Az első gép az agytalp és a cső helyét, a második pedig az összes fémszerelék helyét alakítja ki. A maró 99%-os pontossággal dolgozik, hogy a későbbiekben csak minimális emberi erővel végzett illesztési munka legyen szükséges.

 

A maró előkészíti a töltőrúd helyét is függőleges bemarásokkal. Erre azért van szükség, mert a hosszú lyuk kifúrása során a fúrófej könnyen félremehet. A többször áttört fán viszont könnyedén halad át, pontos marad. A töltővessző furatát egyszerű fúróval alakítják ki, majd tesztelik egyenességét. Az így elkészített ágyazás ismét hónapokra raktárba kerül, ahol megfelelő páratartalom mellett függőlegesen lógatják, hogy ne vetemedhessen meg a fa, a levegő pedig szabadon áramolhasson körülötte.

 

A gyár mind környezetkímélési, mind költségmegtakarítási szempontoknak megfelelve vákuumcsövek segítségével összegyűjti a faforgácsot, melyet pellet formába préselnek, és az épületek fűtéséhez felhasználnak. A fa kezdeti tömegének sokszor több, mint 50%-a végzi így hulladékként, tüzelőanyagként.

 

Fémrészek beültetése (Inletting)

A fémrészek beültetése önálló műhelyben zajlik. Az itt dolgozó kollégák egy-egy munkafázisra szakosodtak: csőfart, lakatot, csövet illesztenek be. A fém alkatrészek is precízen, CNC technológiával létrehozott darabok, így csak minimális illesztési munkára van szükség.

 

Különösen körültekintően járnak el a csőfar illesztésénél. Itt vörös porfestékkel vonják ba fémrészt, majd az ágyazásba illesztik. Az illesztés akkor jó, ha a fém és a fa érintkezésének felületei szimmetrikusan válnak vörössé. A cél, hogy a csőfar minél nagyobb felületen feküdjön fel.

 

A cső beültetésénél figyelmet szentelnek arra, hogy hol érintkezzen és hol váljon el az ágyazástól. Ez nagyon fontos, hiszen a pontosság egyik alapfeltétele, hogy a cső megfelelő módon mozoghassa ki hullámmozgást, mely a lövedék kilövésekor keletkezik.

 

Az ágyazást fémrészekkel összefogó csavarok helyének meghatározásánál, kifúrásánál egy speciális prést vesznek igénybe, mely összeszorítja a munkadarabokat.

 

Csiszolás (Sanding)

A csiszoláshoz összeszerelik a fa és fémrészeket, majd különböző finomságú csiszolóvásznak, gépek segítségével egy szintbe hozzák a felületeket. A legfinomabb csiszolás már szinte polírozás, ahogy ez kész van, a fa készen áll a felületkezelésre. A fegyver ebben az állapotban már önálló sorozatszámmal rendelkezik, és a fém részek beültetése után minden alkatrész össze van számozva, hogy az egymáshoz illesztett darabok az összeszerelésnél se kerülhessék el egymást.

 

A csiszolás után a fém alkatrészek és a fa alkatrészek külön úton járnak. A fémek hőkezelésre és felületkezelésre indulnak, a fa részek pedig a felületkezelő üzembe.

 

Felületkezelés, színezés (Staining)

A fa részek olajozása egy különálló végben történik. A kis családi vállalkozás csak erre a munkafolyamatra specializálódott, mással nem is foglalkoznak. A felületkezeléshez csak növényi olajokat használnak, melyet páccal színeznek szükség esetén. A speciális összetételű folyadékot finom acélgyapottal viszik fel. Attól függően, hogy milyen felület a cél, olyan eljárást választanak. Hadifegyverek esetében, ahol nem cél a csillogó felület csak olajat visznek fel több rétegben. Minden réteg között száradás következik megemelt hőmérsékletű szobában. A szárítás után újabb réteg következik egészen addig, amíg el nem érik a kívánt színt.

 

Az exkluzív, magas fényű felületeket hosszabb procedúrával hozzák létre. Az olaj réteget itt is acélgyapottal viszik fel, de a meleg szobában történő szárítás után ismét felérdesítik a felületet, majd újabb rétegek, szárítás, érdesítés következik addig, amíg a kívánatos mély fényű felület meg nem születik. Az olajhoz itt is pácokat adnak, hogy kiemeljék a fa természetes erezetét. A legvégső munkafázisban speciális vakszot visznek fel puha ronggyal, mely megadja a végleges fényt.

 

Különösen fontos a színezés a juhar ágyazatok esetében. A juhar nyersen hó fehér, ezért intenzív színezésre van szükség ahhoz, hogy az erezet alapszíne és a tigris minták is karakteresen látszódhassanak.

 

Összeszerelés (Assembly)

A felületkezelés után a fa visszakerül a gyárba, ahol már várják a hőkezelt, felületkezelt fém alkatrészek. Nem marad más, mint összeszerelni a fegyvert, csomagolni, és elindítani a vásárló felé.


A Pedersoli fegyvercsövek gyártásáról szóló videót itt tekintheti meg.

Szólj hozzá te is!

A hozzászólás írásához be kell jelentkezni.